Een bijzondere lezing over de zoektocht naar leven op Mars - Museon-Omniversum en NOVA organiseren weer een Star Party op 29 november.
Sinds het begin van het ruimtetijdperk is Mars een belangrijk doel in onze zoektocht naar leven buiten de aarde. Sterrenkundigen denken namelijk dat deze kleine, rotsachtige wereld in het verleden meer op de aarde leek. Er was waarschijnlijk een dikkere atmosfeer en een hogere temperatuur. Daardoor kon er vloeibaar water over het oppervlak stromen. Doordat Mars dichtbij aarde staat, hebben we de planeet kunnen onderzoeken met wagentjes. Dat is tot nu toe ondenkbaar voor planeten en manen die verder weg liggen.
In deze interactieve planetariumvoorstelling nemen planeetonderzoeker Inge Loes ten Kate (Universiteit Utrecht en Universiteit van Amsterdam) en de sterrenkundigen van NOVA je mee op reis naar de rode planeet en bespreken ze de verschillende ruimtemissies en hun bevindingen. Zullen wij ooit sporen van leven ontdekken op deze bijzondere planeet?
De speciale planetariumshow is een samenwerking van Museon-Omniversum en de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA). Gastspreker is astrobiologe en Marsexpert prof. dr. Inge Loes ten Kate. Het publiek kan vragen stellen.